Ana içeriğe atla

Beyin gücünü arttırmanın pratik yolları

EK GÖSTERGE NEDİR? ETKİLERİ NELERDİR?

Geçmiş Dönemlerden  Ek  Gösterge Artış Örnekleri,EK GÖSTERGE NEDİR?

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge; memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılır. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.
Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişklik yaratıyor.

Geçmiş Dönemlerden  Ek  Gösterge Artış Örnekleri




Aylık Ücrete Etkisi
Emekli Maaşına Etkisi
 Emekli İkramiyesine Etkisi
Aylık ÜCrete Etkisi 7,89 TL artış
Emekli Maaşına Etkisi 204,45 TL artış
Emekli İkramiyesine Etkisi 6.553,03 TL artış
Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 1.500 TL’den 2.200 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.

Aylık Ücrete Etkisi
Emekli Maaşına Etkisi
 Emekli İkramiyesine Etkisi
Aylık Ücrete etkisi  41,73 TL artış
Emekli Maaşına Etkisi  46,08 TL artış
Emekli İkramiyesine Etkisi 1.476,74 TL artış
Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 2.200 TL’den 3.000 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.



Aylık Ücrete Etkisi
Emekli Maaşına Etkisi
 Emekli İkramiyesine Etkisi
Aylık Ücretine Etkisi  25,94 TL azalış
Emekli Maaşına Etkisi  362,83 TL artış           
Emekli İramiyesine Etkisi  11.629,33 TL artış

Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 3.000 TL’den 3.600 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri sözleri ve videosu

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri muhteşem Bizimleydi Kapı gibi çağ açıp kapatan Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han Yeniden kükredi bugün Alparslan Bizimleydi Sur'da bizimle Allahsız zalimin zulmüne karşı Allah Allah diye inlettik arşı Semayı titretti İstiklal marşı Bizimleydi Yüksekova'da bizimle Canlı, cansız yer gök buna şahitler Vatan için toprak oldu yiğitler İsimli, isimsiz nice şehitler Bizimleydi Cizre'de bizimle Vallahi var bize kanat gerenler Bizimleydi gönül gözü görenler Evliyalar, enbiyalar, erenler Bizimleydi İdil'de bizimle Ne kadar savaşsak bitmez yolumuz Gövdemiz hür, lakin esir kolumuz Tepeden tırnağa ana dolumuz Bizimleydi Silvan'da bizimle Kırklar ve yediler açtı kucağı Alevlendi her gün iman ocağı Resulü ekremin tevhid sancağı Bizimleydi, Nusaybin'de bizimle Dilde ve gönülde var oldukça kuran Olmaz vatan, olmaz Türk yurdu viran Yaşasın Türk oğlu, yaşasın Tura...

Trabzon

    Trabzon      style="display:inline-block;width:728px;height:90px"      data-ad-client="ca-pub-6169601410457476"      data-ad-slot="2231464147"> Ortahisar Trabzon Boztepeden Atatürk Köşkü Yayla Meryemana Deresi Kanunu Evi Karadeniz yayla Sümela Trabzon Görünüm Trabzon Yayla

Toplumsal Dayanışma

Toplumsal Dayanışma Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık anlamamız gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak hareketlerden birisi dayanışmadır. İyi bir başarı için çevre faktörlerimizi de iyileştirmek zorundayız. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Çevresindeki tüm olaylardan direk veya dolaylı etkilenir. Bu etkileşme insana zarar verdiği gibi zirveye çıkmasına da yardımcı olur. Dayanışmalar sayesinde toplumlar ve ülkeler kalkınır. Kendi başarısızlığımız eğer bir toplum içinde olumsuz etki yapıyorsa oturup, düşünüp nerede neden hata yaptığımız irdelememiz gerekmektedir. Kısacası, birbirimizin gözünü oyacağımıza, pozitif dayanışma içerisinde olsak, hem kendimiz hem çevremiz hem de ülkemiz bundan faydalanacaktır. Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ülkemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş...