Ana içeriğe atla

Beyin gücünü arttırmanın pratik yolları

Vucut Dili Nasıl Okunur?






DURUŞLARA GÖRE BEDEN DİLİ

Vücut dili nasıl okunur









1- SANA KARŞI DÜRÜST OLACAĞIM

Bir şeyler saklayan, ya da yalan söyleyen birinin genellikle kullandığı hareketlerden biri avuçları yukarı bakacak şekilde her iki elini de bel hizasına kaldırmasıdır. Bu hareketle anlatılmak istenen "bu defa dürüst olacağım" ya da "bana inanmalısın" mesajıdır.


2- AĞIZ KORUYUCU

Söylememesi gereken şeyler olduğunu düşünen insanların sıkça kullandığı hareket elini ağzına götürmesidir. Bilinçsiz olarak yapılan bu davranışla, aklından geçen cümleleri söylemek istemediği anlaşılabilir.


3- NAÇİZANE

"Benim naçizane görüşüm" cümleleri ile başlayacak bir kelimeyi kullanan kişinin sıkça kullandığı bu hareket, dikkatleri üzerinde toplamak isteyen ve "benim dediklerim önemli" mesajı vermek isteyen insanların kullandığı hareketlerdendir.




4- BAŞ PARMAKLAR ARKA CEPTEN DIŞARI ÇIKIYOR

Kendisini olduğundan daha iyi, başarılı, özgüvenli göstermek isteyen insanların bilinçsizce yaptığı hareketlerden..


Vücut dili nasıl okunur


5- ENSE KAŞIMA

Şüphe ya da emin olamama anlamına gelen bu hareket genellikle yazı yazılan el ile yapılır.


6- YAKA ÇEKİŞTİRME

Yalan söyleyenlerin hareketleriyle ilgili yapılan araştırmalar, yalan söylemenin hassas yüz ve boyun dokularında hafif bir kaşınma duygusu uyandırdığını ve bunun geçmesi için kaşımak veya ovuşturmak ihtiyacı hissedildiğini gösteriyor.


Bu da bazı kişilerin yalan söyleyip de yalanlarının anlaşıldığından şüphelendiklerinde neden yaka çekiştirme hareketini kullandıklarının açıklaması.


7- BURUNA DOKUNMA

Özünde burna dokunma ağız koruma hareketinin daha sofistike ve daha belirsiz şekilde yapılmış bir halidir.










Burna dokunma hareketinin kaynağıyla ilgili bir açıklama olumsuz düşünce akla gelince bilinçaltının ele ağzı kapatma talimatını verdiği ama son anda belli etmemek için elin yüzden uzaklaşmaya çalışarak sonuçta çabuk bir burna dokunma hareketine dönüştüğü yolundadır.


Aynı zamanda karar verme anlarında da burna sıkça dokunulduğu dikkat çekmiştir.


8- CAN SIKINTISI

Dinleyici başını desteklemek için elini kullanmaya başladığında bu can sıkıntısının başladığı ve eliyle başını destekleme nedeninin aslında uyuyakalmamak için olduğuna dair bir işarettir.


Vücut dili nasıl okunur


9- YÜKSEK ÇATI VE ALÇAK ÇATI

Hareketin iki biçimi vardır: birincisi hareketi yapanın fikir veya düşüncelerini belirttiği ve konuşmayı yapan olduğu durumlarda kullanılan yüksek çatı. (9)


Alçak çatı hareketi ise normalde hareketi yapanın dinleyici olduğu durumlarda kullanılır. (10)


11- ÇENE OKŞAMA

Değerlendirme hareketi olan çene okşama, bir konu hakkında fikri sorulan insanların sıkça kullandığı hareketlerdendir





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri sözleri ve videosu

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri muhteşem Bizimleydi Kapı gibi çağ açıp kapatan Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han Yeniden kükredi bugün Alparslan Bizimleydi Sur'da bizimle Allahsız zalimin zulmüne karşı Allah Allah diye inlettik arşı Semayı titretti İstiklal marşı Bizimleydi Yüksekova'da bizimle Canlı, cansız yer gök buna şahitler Vatan için toprak oldu yiğitler İsimli, isimsiz nice şehitler Bizimleydi Cizre'de bizimle Vallahi var bize kanat gerenler Bizimleydi gönül gözü görenler Evliyalar, enbiyalar, erenler Bizimleydi İdil'de bizimle Ne kadar savaşsak bitmez yolumuz Gövdemiz hür, lakin esir kolumuz Tepeden tırnağa ana dolumuz Bizimleydi Silvan'da bizimle Kırklar ve yediler açtı kucağı Alevlendi her gün iman ocağı Resulü ekremin tevhid sancağı Bizimleydi, Nusaybin'de bizimle Dilde ve gönülde var oldukça kuran Olmaz vatan, olmaz Türk yurdu viran Yaşasın Türk oğlu, yaşasın Tura...

Trabzon

    Trabzon      style="display:inline-block;width:728px;height:90px"      data-ad-client="ca-pub-6169601410457476"      data-ad-slot="2231464147"> Ortahisar Trabzon Boztepeden Atatürk Köşkü Yayla Meryemana Deresi Kanunu Evi Karadeniz yayla Sümela Trabzon Görünüm Trabzon Yayla

Toplumsal Dayanışma

Toplumsal Dayanışma Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık anlamamız gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak hareketlerden birisi dayanışmadır. İyi bir başarı için çevre faktörlerimizi de iyileştirmek zorundayız. Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Çevresindeki tüm olaylardan direk veya dolaylı etkilenir. Bu etkileşme insana zarar verdiği gibi zirveye çıkmasına da yardımcı olur. Dayanışmalar sayesinde toplumlar ve ülkeler kalkınır. Kendi başarısızlığımız eğer bir toplum içinde olumsuz etki yapıyorsa oturup, düşünüp nerede neden hata yaptığımız irdelememiz gerekmektedir. Kısacası, birbirimizin gözünü oyacağımıza, pozitif dayanışma içerisinde olsak, hem kendimiz hem çevremiz hem de ülkemiz bundan faydalanacaktır. Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ülkemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş...