İftarda
ılık bir çorba içmek, sudan sonra ikinci adım olmalı. Sonrasında ana protein
grubu olarak et, tavuk, balık, peynir, yumurtadan biri mutlaka olmalı.
Limon, sirke, nar ekşisi gibi soslar sindirimi
kolaylaştırdığı için mutlaka salatalara eklenmeli.
İftar ve
iftar sonrasında bir anda olmamak kaydıyla yaklaşık 1.5 litre kadar su
içilmeli.
Sahurda
lif açısından çiğ sebze yemek çok önemlidir. Özellikle mevsim sebzesi çok soğuk
olmadan tüketmeli. Göbek, maydanoz, tere, roka, domates ve salatalık iyi bir
alternatiftir.
İftar sırasında yemekle birlikte çay ve kahve
içimi başta demir olmak üzere çeşitli vitaminlerin emilimini azaltacağından, bu
tür içecekleri yemekten birkaç saat sonra tüketmek gerekir.
Gün
içerisinde çok acıkıyor ve zorlanıyorsanız daha uzun süre tok kalmak için
yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesini sahurda yapacağınız omletin
içerisine ekleyebilirsiniz. Böylece kan şekerinizin daha uzun süre sabit
kalmasını sağlamış olursunuz ve tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder