Hurma Ve Oruç |
Oruç neden hurma ile açılır
Ramazan ayı denilince ilk akla gelen şeylerden biri de hurma
oluyor.
Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen bu meyve, lezzetinin
yanı sıra içerdiği besin değerleriyle sağlığa da katkı sağlar. Oruç açarken
yenmesinin nedeni ise, kan şekerinizi dengeli olarak yükseltmesi...
Müslümanlar için ayrı bir yeri olan hurma insanın oruçluyken
yaşadığı halsizliğin önlenmesinde etkilidir.
HALSİZLİK VE YORGUNLUK SONRASI YENEN HURMA, KAN
ŞEKERİNİZİ DENGELİ YÜKSELTİR
Bu açıdan iftarı hurmayla açmak insan sağlığı açısından da
önemlidir. İftar zamanına kadar aç kalan vücutta halsizlik ve yorgunluk baş
göstermektedir. Orucun hurma ile açılması kan şekerinizin daha dengeli
yükselmesini sağlayacaktır.
HURMANIN YARARLARI
Hurmanın yararlarına gelecek olursak, hurma; vücudu
temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, hafızayı güçlendirdiğini tansiyona ve
diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadelede yardımcı olur.
Hurma |
KANSERE YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIYOR
Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok
yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser
hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da
koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de koruyor.
KEMİK YAPISINI VE KEMİK ZAYIFLIĞINA KARŞI BÜNYEYİ KORUR
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve
vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma,
içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu
hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
STRES VE GERGİNLİK GİDERİCİ ETKİSİ VAR
Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici
etkisine de dikkat çekmektedirler. Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde
destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen
karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların
giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini
azaltıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder