Ana içeriğe atla

Beyin gücünü arttırmanın pratik yolları

Karadeniz yöresi yemek ve tarifleri

Karadeniz Yöresel Yemekleri





HAMSİLİ PİLAV




Malzemeler

1 kg hamsi

1/2 kg pirinc

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusuzumu

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani camfistigi

1 su bardagi aycicek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr. tereyag

Yapilisi







1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.








HAMSİ İÇLİ TAVA




Malzemeler
1 kg hamsi
1/2 kg pirinc
3 bas orta boy sogan
2 kahve fincani kusuzumu
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincani camfistigi
1 su bardagi aycicek yagi
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyag
Yapilisi
1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.












HAMSİ KÖFTESİ




Malzemeler

1 kg hamsi

1 su bardagi ekmek ici

2 adet yumurta

1 demet maydanoz

1 kasik un

kizartmak icin siviyag

tuz, karabiber

Yapilisi

1-Hamsiler temizlenip yikanir ve kilciklari cikarilir.

2-Cok az su ile hafif haslanir. Suyu suzdurulur.

3-Hamsilerin icine ufalanmis ekmek ici, kiyilmis maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yogrulur.

4-Yumurta buyuklugunde parcalar alip kofte sekline getirilir.

5-Una bulayip kizgin yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine cikarilip sicak servis yapilir.










HAMSİLİ EKMEK




Malzemeler

1 bag pazi

2 bag taze sogan

1 bag taze nane

1 kilo hamsi

8 su bardagi misir unu

tuz




Yapilisi
1) Hamsilerin kilciklarini temizleyin. Pazi, taze sogan ve naneleri ince ince dograyin.
2) Dogradiginiz malzemeleri misir ununun uzerine bosaltin. Cok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun.
3) Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.




HAMSİ KUŞU


Malzemeler
2 hamsi
1 corba kasigi zeytinyagi
2 corba kasigi misir unu
Ic malzemesi:
1 orta boy domates
1 aci yesil biber
10 dal maydanoz
Karabiber, kirmizibiber
Yapilisi
1) Hamsilerin kilciklarini cikarin. Ic malzemelerini ince ince kiyip karistirin. Hazirladiginiz ic harcini hamsilere doldurun.
2) Iki hamsiyi karinlarindan birbirine misir unuyla yapistirin. Hamsileri misir ununa bulayin. Hamsiler ayrilmayacak kadar birbirine yapistiktan sonra zeytinyaginda kizartin.






KARA LAHANA ÇORBASI


alzemeler
3 demet kara lahana
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
Tuz, karabiber
Yapilisi
1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanalarini ilave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin.




KARA LAHANA DİPLESİ


Malzemeler
2 bag kara lahana
2 sogan
2 kasik tereyag
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi kaynar su
tuz, karabiber
Yapilisi
1-Kara lahanalar temizlenip ince ince dogranir. Bol suda haslanip suzulur.
2-Bir tencerede yag ve ince dogranmis sogan kavrulur.
3-Uzerine kara lahanalar konur 3-4 dakika daha kavurmaya devam edilir
4-Yikanmis pirincler veve su ilave edilir. Tuz , karabiber konup suyunu cekinceye kadar pisirilir. Sicak servis yapilir.




KATAMİ




Malzemeler

1 tavuk

1 su bardagi pirinç

1 çay bardagi kiyilmis findik

2 çay kasigi kinsi

5 dis ezilmis sarimsak

2 çay kasigi siyah susam

1 çay kasigi pul kirmizi biber, karabiber

tuz

Yapilisi

1) Tavuk haslanir. Etleri ince ince didilir.

2) Yikanmis pirinç ve tuz ilave edilerek hafif ateste pininçler yumusayincaya kadar pisirilir.

3) Findik, kinsi, sarimsak, siyah susam, kirmizi pul biber ilave edilir.

4) Bir tasim daha kaynatip servis yapilir.





MIHLAMA




Malzemeler

1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri

1 tatli kasigi tulum peyniri

1 tatli kasigi misir unu

1 tatli kasigi tereyagi

1 kahve fincani su

Yapilisi

1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun.

2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyagini bir tavada eritin.

3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.

NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.







FASULYE TURŞUSU KAVURMASI




Malzemeler

3 adet sogan

½ cay bardagi siviyag

1 kg fasulye tursusu

Yapilisi

1) Soganlar ince kiyilir. Bir tencerede siviyag ile kavrulur.

2) Fasulye tursusu kiyilir. Kavrulmus soganlara ilave edilir. Karistirarak 10 dakika hafif ateste pisirilir. Servis yapilir.







LÖBİYE




Malzemeler

½ kg barbunya fasulye

2 çay kasigi kinzi

3 dis sarimsak

½ limon suyu

3 dal pirasa

½ demet maydanoz

tuz, karabiber

2 kasik tereyagi

2 çay kasigi pul biber

Yapilisi

1) Barbunya fasulye aksamdan suya konup islatilir. Ertesi gün haslanir.

2) Bir tencereye yag ve ince kiyilmis pirasa konulup öldürülür. Kinzi ince kiyilmis sarimsak ilave edilir.

3) Üstüne haslanmis barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sicak su ilave edilip iyice pisirilir.

4) Pismesine yakin ince kiyilmis maydanoz pul biber ilave edilip bir tasim daha kaynattiktan sonra servis yapilir.







MISIR EKMEĞİ




Malzemeler

2 su bardagi misir unu

2 su bardagi su

tuz

Yapilisi

1-Suyla misir ununu yogurun.Icine yeterince tuz koyun

2-Bir tepsinin tabanini yaglayin ve yogurulmus hamuru tepsinin icine yayin.

3-Firinda ustu kizarincaya kadar pisirin.







KESKEK




Malzemeler

1 su bardagi asurelik bugday

250 gram gerdan eti

2 çorba kasigi tereyagi

Tuz, karabiber

Yapilisi

1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.

2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.

3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.

4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.







MENEVCEN KAVURMA







Malzemeler
1 kg. menevcen
3 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
Yapilisi
1- Menevcenler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.
3- Haslanmis ve suzulmus menevcenler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.




KALDIRIK KAVURMA


Malzemeler
1 kg. kaldirik
3 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
Yapilisi
1- Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.
3- Haslanmis ve suzulmus kaldirikler,tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.




ÇÖKÜLCE KIZARTMASI


Malzemeler
1 kg.cokulce
1 su bardagi misir unu
2 yumurta
tuz, karabiber
2 kasik tereyag
Yapilisi
1-Cokulceler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece konup iyice suyu suzdurulur.
2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir. Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir.
3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir.
4-Tavada yag eritilir. Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir.



ÇÖKÜLCE MIHLAMA




Malzemeler

1 kg. cokulce

2 sogan

2 kasik tereyag

tuz, karabiber

4 yumurta

Yapilisi

1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.

2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.

3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.

4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.




LAZ BÖREĞİ




Malzemeler

10 adet yufka

4 yumurta

8 su bardagi sut

2 paket vanilya

3 su bardagi kiyilmis findik ici

5 su bardagi toz seker

2 paket bugday nisastasi

5 cay bardagi eritilmis tereyagi

1 su bardagi su




Serbet Malzemesi:

5 su bardagi su

5 su bardagi toz seke

½ limon suyu

Yapilisi

1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.

2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.

3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.

4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.


PALLOBYE




Malzemeler

1,5 kilo pancar

1 kahve kasigi kinci

1 bas sarimsak

½ kilo fasulye

200 gr. misir unu

Ceviz, tuz, biber

Yapilisi

Pancarlar temizlenip yikanir ve burkarak parçalanir. Ayri bir kapta su kaynatilir. Pancarlar kaynayn suyun içine atilir.

Yari oisince suyu degistirilir.Tekrar kaynar su ilave edilir. Daha sonra haslanmis fasulye pancarlarin üzerine katilir.

Diger malzemler (ceviz, kinzi, sarimsak, tuz, biber) havanda dövülerek tekrar pancara katilir. Pistikten sonra yemek atesten indirilir.

Içine misir unu katilarak dövme tahtasi ile iyice dövülür. Tekrar ates konup bir süre daha kaynatilir.







MISIR ÇORBASI




Malzemeler

2 bardak kirik misir

1 bardak kuru fasulye

4 bardak ayran

tereyag

Yapilisi

Aksamdan suya birakilan kirik misir ve fasulye sabahleyin haslanir. Bir tencereye su konularak kaynatilir.

Hazirlanan malzemeler kaynayan suya katilir. Pistikten sonra dinlenmeye birakilir.

Ayri bir kapta hazirlanan ayranin içine pismis kirma misir ve fasulye karisimi konulur.

Servis yapilacagi sirada yag eritilerek yemegin üzerine dökülür. Nane ve tuz ilave edilir.







ISIRGAN YAĞLASI




Malzemeler

2 bag isirgan

1 kasik yag

1 çay bardagi misir unu

1 su bardagi süt

Yeterince tuz

Nane

Yapilisi

Isirgan temizlenir. Yikanip haslanir. Suyu süzülür ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Ezilmis isirgan bir tencereye konur.

Misir unu, nanem tuz, yag ve yeterince su ilave edilerek iyice karistirilir. Bir süre pisirilir. Indirilmeye yakin süt ilave edilir.







HAMSİ DİPLESİ




Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

6 kişilik

Gerekli Malzemeler

Yarım kg hamsi

Yarım demet kara lahana

1 su bardağı pirinç

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 soğan

1 kahve fincanı su

Tuz, karabiber, nane




Hazırlanışı

* Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.




* Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.




* Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.







YUMURTALI FASULYE KIZARTMASI




Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

2 kişilik




Gerekli Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye

2 yumurta

Yarım kahve fincanı mısır unu

1 kahve fincanı sıvıyağ

Tuz




Hazırlanışı

* Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın. Tuz ve mısır unu ekleyip harmanlayın.




* Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.



FINDIKLI YUFKA TATLISI




Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

4 kişilik




Gerekli Malzemeler

2 yufka

1 su bardağı kavrulmuş fındık içi

50 gr tereyağı veya margarin

1 su bardağı süt

Şerbet için

1 su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

Limon suyu




Hazırlanışı

* Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.




* Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.




* Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.



MISIR UNU HELVASI




Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

8 kişilik




Gerekli Malzemeler

2 su bardağı fırınlanmış mısır unu

125 gr tereyağı

1 su bardağı çekilmiş fındık




Şerbet için

2 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su




Hazırlanışı

* Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.




* Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.




* Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş fındık serpin. Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın.







TAZE BEZELYE KAYGANASI




Gerekli Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye ½ kg.)

Yumurta (1 tane)

Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)

Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)




Yapılışı :

Bezelyenin iplikleri ayıklanır. Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür. Üzerine soğuk su dökülür. Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur. Yumurta kırılır. Bezelye boca edilir. Iyice karıştırılır. Kızdırılmış tavaya sıvıyağ konur. Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır. Alt ve üst kızartılır.




Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır. Derin olan bu tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde hazırlanmıştır. Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir.



PEZİK MÜCVERİ




erekli Malzemeler

Pezik (Pazı)2 bağ

Soğan 2 adet

Pirinç 2 fincan

Yumurta 2 adet

Un 2 yemek kaşığı

Tuz-Karabiber-Nane

Sıvıyağ 1 çay bardağı




Yapılışı :

Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır. (sapları yumuşayıncaya kadar.) Süzgece alınır. Üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır. Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır. Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm.) yayılır. Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı. Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır. Ilıdığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır. Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir.




























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri sözleri ve videosu

Özel Harekat Bizimleydi Şiiri muhteşem Bizimleydi Kapı gibi çağ açıp kapatan Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han Yeniden kükredi bugün Alparslan Bizimleydi Sur'da bizimle Allahsız zalimin zulmüne karşı Allah Allah diye inlettik arşı Semayı titretti İstiklal marşı Bizimleydi Yüksekova'da bizimle Canlı, cansız yer gök buna şahitler Vatan için toprak oldu yiğitler İsimli, isimsiz nice şehitler Bizimleydi Cizre'de bizimle Vallahi var bize kanat gerenler Bizimleydi gönül gözü görenler Evliyalar, enbiyalar, erenler Bizimleydi İdil'de bizimle Ne kadar savaşsak bitmez yolumuz Gövdemiz hür, lakin esir kolumuz Tepeden tırnağa ana dolumuz Bizimleydi Silvan'da bizimle Kırklar ve yediler açtı kucağı Alevlendi her gün iman ocağı Resulü ekremin tevhid sancağı Bizimleydi, Nusaybin'de bizimle Dilde ve gönülde var oldukça kuran Olmaz vatan, olmaz Türk yurdu viran Yaşasın Türk oğlu, yaşasın Tura

Zigana F63 Tam Otomatik

Zigana F63 Zigana F63 Tam Otomatik Trabzon Silah Sanayi Türkiye' nin İlk ve Tek Tam Otomatik Tabancasını Üreten Firma (Zigana Auto) F63 Kalibre9x19 mm. Ağırlık (Şarjörsüz)874 gr. (±10 gr.) Şarjör Ağırlığı (Boş)96 gr. Uzunluk/Yükseklik/Genişlik204 mm/139 mm/37 mm Namlu Boyu117 mm. Tetik Kuvveti (~)Tek Hareket 2000 gr., Çift Hareket 4500 gr. Çalışma SistemiYarı Otomatik, Çift Hareket Nişangah DüzeniKare Arpacık, U Gez Namlu HelisiSağ yönlü 6 yiv, set Emniyet SistemiMandal ve Blok Emniyeti Şarjör Kapasitesi15 Adet Fiyat 1.700 TL

Zig 14 Siyah Tabanca fiyatı ve özellikleri

Zig 14 Siyah Tabanca fiyatı ve özellikleri Özellikleri MKEK Satış Ürün Kodu 4540 Kalibre 9x19 mm. Ağırlık (Şarjörsüz) 840 gr. (±10 gr.) Şarjör Ağırlığı (Boş) 90 gr. Uzunluk/Yükseklik/Genişlik 197 mm/128 mm/32 mm Namlu Boyu 118 mm. Tetik Kuvveti (~) Tek Hareket 2500 gr. Çalışma Sistemi Yarı Otomatik, Tek Hareket Nişangah Düzeni Kare Arpacık, U Gez Namlu Helisi Sağ yönlü 6 yiv, set Emniyet Sistemi Horoz Emniyeti, Mandal ve Şarjör Emniyeti Şarjör Kapasitesi 13 Adet Fiyat 3.100 TL TİSAŞ-Trabzon Silah Sanayi A.Ş.